Nasiol je registrirana blagovna znamka podjetja Artekya ltd. Co, ki je glavni proizvajalec in pionir zaščitnih nano premazov v Turčiji in Evropi.

Artekya je veja podjetja NanoFMG Group, ki je nastalo na Istanbulski tehnični univerzi, in kjer se že od leta 2005 ukvarjajo z aktivnim preučevanjem nanotehnologije. Skupina sodeluje pri številnih vladnih projektih. Od ustanovitve pa do danes se je Artekya prebila že do mnogih dognanj, še naprej pa se aktivno posveča razvoju učinkovitih in inovativnih izdelkov za komercialno rabo, ki omogočajo enostavno uporabo v gospodinjstvu in jih na trgu najdete pod blagovno znamko Nasiol.

Naša visoko kakovostna tehnologija, ki jo imenujemo “Smart Silis Tech”, je sinonim za gospodarnost pri porabi surovin, zmanjševanju vplivov na okolje in povečanju učinkovitosti. Smart silis tehnologija omogoča enostavno čiščenje, vodoodbojnost in zaščito vseh površin, ki jo zagotavlja nanos izjemno tanke plasti nanodelcev, izdelanih na SiO2 osnovi.

Zgodovina in dosežki

Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2008 kot podjetje za raziskave in razvoj, ki se je v sami osnovi ukvarjalo s tehnikami proizvodnje nanodelcev ter napravami za njihovo proizvodnjo. Je prvo in edino v Turčiji ter le eno od treh v svetu, ki se ukvarja s tovrstno dejavnostjo.

Leta 2012 se je začela raziskovalno-razvojna dejavnost na področju razvoja premazov, ki jih odlikuje uporaba nanotehnologije in skupina NanoFMG je spremenila ime v Artekya. Pod okriljem Artekye je bila ustvarjena blagovna znamka Nasiol, ki zajema celotno linijo naših tekočih nano premazov, ki so orali proizvodno ledino v državi.

Strokovno znanje in vrednote

Nasiol je sinonim za nano premaze. Nasiol Industrial in Nasiol Private liniji izdelkov vam pokažeta, zakaj sta nesporni favorit, ko pride do učinkovite zaščite in nege vaših dragocenosti, na naši spletni strani pa z vami z veseljem delimo strokovno znanje iz področja zaščitne nanotehnologije: na dosegu roke so vodoodbojni premazi za vaš avto, čoln, vrtno pohištvo, najljubši par čevljev ali pa za vašo priljubljeno tekaško opremo.

V podjetju Nasiol imamo radi tehnologijo, prihodnost in osupljiva odkritja, ki pozitivno vplivajo na naše vsakdanje življenje. Pomemben nam je razvoj v vseh segmentih življenja. Namesto poslovnežev smo v prvi vrsti znanstveniki, vedno v iskanju boljšega in najboljšega. Verjamemo, da si ljudje zaslužijo izdelke najvišje kakovosti, vendar ne na račun okolja. Tehnologija se mora vedno premikati in napredovati, vendar s skrbjo in zavestjo ter trdnim temeljem v sedanjosti, hkrati pa realistično, skromno in praktično, z optimističnim in samozavestnim pogledom v prihodnost. To imenujemo tehnologije brez tveganja. Za razliko od drugih industrij, ki v okolje dobesedno zarežejo, nanotehnologija prinaša velike rezultate s premikanjem majhnih delcev, in od daleč se zdi, da le stojijo pri miru.

Navdih, dinamičnost, popolnost, inovativnost, strast, ustvarjalnost, ekološka zavest, edinstvenost. To so naše vrednote, skrbno zavite v spoštovanje, ljubezen do otroštva in družine.

Mejniki 

 • Avgust 2008: Začela se je raziskava o komercialni nanotehnologiji.
 • Oktober 2011: Odločitev o uporabi strokovnega znanja za izdelavo hidrofobnih nano premazov pod blagovno znamko Nasiol.
 • Januar 2012: Ponudba maloprodajnih izdelkov za končne uporabnike, kot so nano razpršilci za enostavno nanašanje.
 • Maj 2012: Prva vodoodbojni nano premaz Nasiol C za steklene in keramične površine.
 • Oktober 2012: Razpršilec za zaščito tekstila Nasiol T po enem letu testiranja in uporabe dobi svojo končno formulo.
 • Maj 2013: Prvi dvoslojni, enokomponentni nanokeramični premaz Nasiol ZR53 in hitra nano zaščita Nasiol MF2.
 • September 2013: Prvi izvoz v Trinidad in Tobago.
 • December 2013: Dvoslojni super vodoodbojni premaz Nasiol SHBC naprodaj po treh letih raziskav.
 • December 2013: Proizvodna zmogljivost se skladno s povpraševanjem, poveča za dvakrat.
 • Maj 2014: V naših laboratorijih smo sintetizirali mineralno zaščito Nasiol Z in lesno zaščito Nasiol W.
 • Februar 2015: Število držav, v katere Nasiol izvaža, je doseglo 35.
 • Januar 2018 Število držav, v katere Nasiol izvaža, je doseglo 122.